Aktuális

           
Projektzárás 2015-09-18

A  hivatalos műszaki átadás-átvételi eljárással és az adminisztrációs elszámolással lezárult a Somogygeszti Ivóvízminőség-javító Program. 

Megújult a somogygeszti vízmű 2015-09-11

A sikeres próbaüzemet követően ezekben a napokban zárul Somogygeszti ivóvízminőség-javító programja. A települési önkormányzat az Európai Unió és a magyar állam támogatásával valósította meg azt a csaknem 117 millió forintos beruházás, amelynek köszönhetően az ősztől Somogyban újabb 500 lakos életminősége javul.

 

Augusztus végéig tart a próbaüzem 2015-07-17

Somogygesztiben az újonnan épült vízműtelep működéséhez nem volt elegendő a villamos energia, ezért bővíteni kell a hálózatot. Az E.ON szakemberei augusztus közepére ígérték a fejlesztés befejezését. Közben az egy hónapos próbaüzemet is meghosszabbították a nyár végéig.

Tovább tart a próbaüzem 2015-06-12

Somogygesztiben csaknem egy hónapja tart a próbaüzem. Miután a vízvételi minták nem megfelelő eredménnyel zárultak, csak akkor kötik rá az új rendszerre a lakásokat, ha mindegyik vizsgálat határérték alatti eredményt hoz.

Rövidesen kezdődik a próbaüzem 2015-05-08

Somogygesztiben az utolsó simításokat végzik a szakemberek, hogy elindulhasson a próbaüzem. A kezelőépület szerkezetkész, a technológiát telepítik és szerelik a napokban. Elkészült a két vasbeton műtárgy, az egyik minősítő vizsgálata még nem bejeződött be.

Jól teljesít az új kút 2015-04-10

Somogygesztiben a vízminőség-javítása helyi vízkezeléssel történik. A vízmű területét bővítik, új kutat fúrnak, kezelőépület, tisztavíz medence és ülepítő medence épül, új víztisztító technológiát alakítanak ki. Az új kút el is készült, elvégezték a vízminőség vizsgálatot, a várakozásoknak megfelelő eredmény hozta.

Finisébe érkezett a kútfúrás 2015-03-06

Kilencven százalékban elkészültek a szakemberek az ivóvíz kút fúrásával Somogygesztiben. Új kezelőépület is épül, a földmunkákat végzik. Az egyik műtárgy, a vasiszapülepítő kivitelezése túljutott az első fázison.

Vizsgálják az új kút vízmintáját 2015-02-25

Elkészült az új kút a somogygeszti vízműben, ezért a héten már levonultak a kútfúrók a területről, s átadták helyüket az építő csapatnak.

Kútfúrással indul az építés 2015-01-29

Bár nem voltak látványos jelei az elmúlt hónapokban az ivóvízprogram haladásának, ám a szakemberek nem tétlenkedtek. Elkészültek a kivitelezési tervek, elindult az engedélyeztetési eljárás, sőt eredményre is vezetett.

Elkezdődött a kivitelezés Somogygyesztiben 2014-09-30

Részleges ivóvízhálózat rekonstrukcióval elkezdődött az ivóvízminőség-javítását célzó beruházás Somogygesztiben.

Utolsó frissítés: 2021-05-13